Ukrayna, İrlanda Cumhuriyeti, İzlanda ve Japonya NATO'nun siber savunma merkezine resmi olarak katıldı

Ukrayna, İrlanda Cumhuriyeti, İzlanda ve Japonya NATO'nun siber savunma merkezine resmi olarak katıldı

Salı günü itibariyle 15. yıl dönümünü kutlayan NATO İşbirliğine Dayalı Siber Savunma Mükemmeliyet Merkezi (CCDCOE), duyurduğu yeni mesajda Ukrayna, İrlanda Cumhuriyeti, İzlanda ve Japonya’nın CCDCOE’a resmen katıldığını duyurdu.

2004 yılında NATO’ya katılan Estonya, 26 Nisan 2007’de Bronz Asker Heykeli’ni Talin’in merkezinden birkaç km ötedeki bir askeri mezarlığa taşımıştı. Anıtın kaldırılmasından kısa bir süre ülke çapındaki devlet kuruluşları, bankalar, siyasi partiler, haber kuruluşları gibi pek çok kurum ve kuruluş kaynağı bilinmeyen büyük bir siber saldırıya maruz kalmıştı. Bu saldırının ardından 14 Mayıs 2008 tarihinde Almanya, İtalya, Estonya, Letonya, Litvanya, Slovak Cumhuriyeti ve İspanya’nın girişimleriyle NATO İşbirliğine Dayalı Siber Savunma Mükemmeliyet Merkezi kuruldu.

Salı günü itibariyle 15.yılını kutlayan CCDCOE, 30’dan fazla NATO üyesinin yanı sıra Avustralya, Güney Kore ve İsviçre gibi diğer demokratik ülkelerin katılımıyla akredite bir uluslararası askeri örgüttür. Yeni katılan 4 üye arasından sadece İzlanda, NATO üyesi olarak yer alırken diğer üç üye askeri ittifakta yer almamaktadır.

Estonya’nın Savunma Bakanı Hanno Pevkur, Ukrayna’yı aralarında görmekten memnuniyetini dile getirirken, bunun aynı zamanda Rusya’nın acımasız savaşında Ukrayna’nın savunmasına katkıda bulunma ve tüm üyelerin siber güvenliğini iyileştirmek adına siber savaş alanından öğrenmeler için eşsiz bir fırsat sunduğunu belirtiyor.

CCDCOE direktörü Mart Norma yaptığı açıklamada bu 4 ülkenin kendilerine katılmasından gerçekten minnettar olduğunu, benzer düşünen ulusların siber bilgileri paylaşmasından ve sistematik olarak ele almak için yöntemler değiş tokuş etmesinden de memnun olduğunu söyledi.

Bunlar ilginizi çekebilir

Apple, Intel tabanlı Mac'lere yönelik kullanılan iki 0-Day için güncelleştirme duyurdu

Apple, Intel tabanlı Mac'lere yönelik kullanılan iki 0-Day için güncelleştirme duyurdu

Apple, Intel tabanlı Mac sistemlerine yönelik saldırılarda tehdit aktörleri tarafından istismar edilen iki tane sıfırıncı gün açığı (0-Day) ile ilgili acil güvenlik güncellemeleri yayınladı. Şirket tarafından yayınlanan ayrıntılara göre MacOS Sequoia'da CVE-2024-44308 olarak izlenen JavaScriptCore ve CVE-2024-44309 olarak izlenen WebKit bileşenlerinde zafiyetler yer alıyor. Bu iki zafiyette Google

By Editor
Siber tehdit istihbaratı girişimi ThreatMon, Pragma Capital Partners'tan yatırım aldı

Siber tehdit istihbaratı girişimi ThreatMon, Pragma Capital Partners'tan yatırım aldı

Siber tehdit istihbaratı alanınında çözümler sunan ThreatMon, Pragma Capital Partners'tan (PCP) yatırım aldı. Gerçekleşen yatırım ile ilgili herhangi bir finansal veri paylaşılmadı. 2018 yılında kurulan ThreatMon'un verdiği hizmetler arasında atak yüzeyi istihbaratı, siber tehdit istihbaratı, marka koruması, darkweb izleme ve tedarik zinciri gibi alanlar yer alıyor

By Editor
Bitdefender, ShrinkLocker fidye yazılımı için şifre çözücü yayınladı

Bitdefender, ShrinkLocker fidye yazılımı için şifre çözücü yayınladı

Siber güvenlik şirketi Bitdefender, geçmişten kalma kalıntıları kullanan basit ama etkili bir fidye yazılımı olarak tanımladığı ShrinkLocker ile ilgili şifre çözücü yayınladı. Bitdefender tarafından ShrinkLocker ile ilgili hem şifre çözücü hem de fidye yazılımın nasıl çalıştığı ile ilgili ayrıntılı bir teknik araştırma yayınlandı. ShrinkLocker'ın daha karmaşık şifreleme algoritmalarına

By Editor