Blue Yonder'e gerçekleşen saldırıyı, Termit fidye yazılım grubu üstlendi

Blue Yonder'e gerçekleşen saldırıyı, Termit fidye yazılım grubu üstlendi

Panasonic'in sahibi olduğu yazılım devi Blue Yonder'un 21 Kasım'da yaşamış olduğu fidye yazılım saldırısını yeni sayılabilecek "Termite" adlı fidye yazılımı grubu üstlendi.

Dünyanın en büyük şirketlerine dijital tedarik zinciri araçları sağlayan bir teknoloji şirketi olan Blue Yonder, Şükran Günü tatili öncesinde bir fidye yazılım saldırısına uğramıştı. Şirketin dünya genelinde Starbucks, BIC, Sainsbury, Morrisons, ABB, Walgreens ve Carlsberg gibi 3000'ü geçik müşterisi bulunuyor.

Gerçekleşen saldırı sonrasında birkaç şirketin tedarik zinciri sorunlarıyla uğraştığını belirtsede Blue Yonder'in başka müşterileri de saldırıdan etkilenmediklerini belirtmişti.

Saldırının gerçekleşmiş olmasına karşın herhangi bir fidye yazılım çetesi 6 Aralık öncesine kadar üstlenmemişti. Dün itibaryle yeni bir fidye yazılım aktörü olarak nitelendirilebileceğimiz "Termit" adlı bir grup gerçekleşen saldırıyı üstlendi.

Kaynak: HackManac

Grup tarafından yayınlanan mesaj içeriğinde aralarında e-postalar, sigorta belgeleri, şirket verileri ve daha fazlasını içeren 680 GB verinin çalındığı iddia edildi. İddialara karşın grup tarafından dün itibariyle henüz örnek bir veri yayınlanmamıştı.

Bazı kaynaklara göre Termit fidye yazılım grubu, daha önceki zamanlar sızdırılan Babuk fidye grubunun kodlarını özelleştirerek yeni bir fidye yazılımı oluşturmuşlar. Grubun Kasım ayından bu yana aktif olduğu gözükürken, Blue Yonder ile birlikte 7 tane kurban ismi yayınladılar.

Bunlar ilginizi çekebilir!

AWS S3 bucket'larını SSE-C ile şifreleyen fidye yazılımı tespit edildi

AWS S3 bucket'larını SSE-C ile şifreleyen fidye yazılımı tespit edildi

Yeni tespit edilen bir fidye yazılım grubu, hedef kuruluşların AWS S3 bucket'larında depolanan verileri şifrelemek için AWS'nin Müşteri Tarafından Sağlanan Anahtarlarla Sunucu Tarafı Şifreleme (SSE-C) özelliğini kullanarak fidye talep ediyor. Halcyon güvenlik araştırmacıları tarafından yayınlanan yeni bir istihbarat raporunda Codefinger olarak adlandırılan tehdit aktörünün tespit edildiği

By Editor
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Siber Güvenlik Başkanlığı kuruldu

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Siber Güvenlik Başkanlığı kuruldu

8 Ocak 2025'te (bugün) yayınlanan kararnameyle, Cumhurbaşkanlığına bağlı Siber Güvenlik Başkanlığı kurulduğu duyuruldu. Yayınlanan kararnameye göre yeni Siber Güvenlik Başkanlığının görev ve yetkileri; -- Siber güvenliğin sağlanması amacıyla politika, strateji ve hedefleri belirlemek, eylem planları hazırlamak, mevzuat çalışmalarını yürütmek, ilgili faaliyetlerin koordinasyonunu sağlamak, bunların etkin şekilde uygulanmasını takip

By Editor
2024 yılında açıklanan Türkiye'deki fidye yazılım kurbanları

2024 yılında açıklanan Türkiye'deki fidye yazılım kurbanları

Fidye yazılım odağında 2024 yılı geçmiş senelerde olduğu gibi oldukça hareketli bir yıl yaşadı. Özellikle bu yıl içerisinde kolluk kuvvetlerinin LockBit grubunun operasyonlarını büyük sekteye uğratmasıyla, devam eden süreçte çok hızlı bir şekilde yeni gruplar ortaya çıktı ve ön sıralara da yerleşmeye başladılar. Herkese açık olarak yayınlanan verilerden elde ettiklerimize

By Editor