İran, WhatsApp ve Google Play Store'a uygulanan erişim yasağını kaldırdı

İran, WhatsApp ve Google Play Store'a uygulanan erişim yasağını kaldırdı

İranlı yetkililer, internet kısıtlamalarının azaltılmasının ilk adımı olarak Meta'ya ait anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp ve Google'un uygulama mağazası Play Store'a uygulanan yasağın kaldırılması yönünde oy kullandı.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA tarafından bu hafta içi yapılan açıklamada; "Kapsamlı müzakerelerin ardından üyeler, WhatsApp ve Google Play gibi yaygın olarak kullanılan belirli yabancı platformlara erişimdeki kısıtlamaların kaldırılması konusunda" oybirliğiyle mutabakata varıldığı belirtildi.

WhatsApp ve Google Play Store' a uygulanan yasak kararı, ülkedeki ahlak polisi tarafından sıkı bir şekilde uygulanan kıyafet yönetmeliğini ihlal ettiği iddiasıyla tutulan bir kadının ölümü üzerine hükümete karşı yapılan kitlesel protestolar sırasında 2022 yılında yürürlüğe girmişti.

Bu iki platform için yasağın kaldırılmasına yönelik adımlar atılmasına karşın, diğer popüler platformlar için benzer kararların gelip-gelmeyeceği henüz belirli değil.

İran Siber Uzay Yüksek Konseyi eski Başkanı Ebu'l-Hasan Firuzabadi tarafından Salı günü devlet televizyonuna yapılan açıklamada;"WhatsApp ve Google Play'in engelinin kaldırılması kararının hala İran'ın Dini Lideri Ali Hamaney'in ofisinin onayına ihtiyaç duyduğunu" belirtti.

Bunlar ilginizi çekebilir!

AWS S3 bucket'larını SSE-C ile şifreleyen fidye yazılımı tespit edildi

AWS S3 bucket'larını SSE-C ile şifreleyen fidye yazılımı tespit edildi

Yeni tespit edilen bir fidye yazılım grubu, hedef kuruluşların AWS S3 bucket'larında depolanan verileri şifrelemek için AWS'nin Müşteri Tarafından Sağlanan Anahtarlarla Sunucu Tarafı Şifreleme (SSE-C) özelliğini kullanarak fidye talep ediyor. Halcyon güvenlik araştırmacıları tarafından yayınlanan yeni bir istihbarat raporunda Codefinger olarak adlandırılan tehdit aktörünün tespit edildiği

By Editor
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Siber Güvenlik Başkanlığı kuruldu

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Siber Güvenlik Başkanlığı kuruldu

8 Ocak 2025'te (bugün) yayınlanan kararnameyle, Cumhurbaşkanlığına bağlı Siber Güvenlik Başkanlığı kurulduğu duyuruldu. Yayınlanan kararnameye göre yeni Siber Güvenlik Başkanlığının görev ve yetkileri; -- Siber güvenliğin sağlanması amacıyla politika, strateji ve hedefleri belirlemek, eylem planları hazırlamak, mevzuat çalışmalarını yürütmek, ilgili faaliyetlerin koordinasyonunu sağlamak, bunların etkin şekilde uygulanmasını takip

By Editor
2024 yılında açıklanan Türkiye'deki fidye yazılım kurbanları

2024 yılında açıklanan Türkiye'deki fidye yazılım kurbanları

Fidye yazılım odağında 2024 yılı geçmiş senelerde olduğu gibi oldukça hareketli bir yıl yaşadı. Özellikle bu yıl içerisinde kolluk kuvvetlerinin LockBit grubunun operasyonlarını büyük sekteye uğratmasıyla, devam eden süreçte çok hızlı bir şekilde yeni gruplar ortaya çıktı ve ön sıralara da yerleşmeye başladılar. Herkese açık olarak yayınlanan verilerden elde ettiklerimize

By Editor