Hacking Team'in kurucusu David Vincenzetti, cinayete teşebbüs iddiasıyla tutuklandı

Hacking Team'in kurucusu David Vincenzetti, cinayete teşebbüs iddiasıyla tutuklandı

Kötü bir şöhreti olan ve artık faaliyetlerine devam etmeyen ticari casus yazılım üreticisi Hacking Team’in kurucusu David Vincenzetti, cinayete teşebbüs iddiasından dolayı tutuklandı ve Milano’daki San Vittore hapishanesine götürüldü.

Yerel basının haberlerine göre ilgili olay 26 Kasım Cumartesi günü meydana geldi. Vincenzetti’nin kuzeninin eşi olan kadın, psikolojik sorunları olduğu söylenen Vincenzetti’ye yardımcı olmak için gitmişti. Muhtemelen çok fazla alkol alan ve bazı ilaçlar kullanan Vincenzetti’nin bir noktada kadına bıçakla saldırıp, yaraladığı düşünülüyor. Kuzeni ise eşinin eve geri dönmemesinden dolayı polise ihbarda bulunuyor ve sonrasında eve baskın düzenleyen polisler tarafından kadın, kanlar içinde ve yarı baygın halde bulunuyor.

Hakim karşısına çıkan Vincenzetti’nin olay hakkında konuşmayıp, bunun yerine işi ve şirketleri hakkında konuşmasından dolayı hakim tarafından savcılara onun akıl sağlığı durumunu inceleme emri vermesine neden oldu. Hakim tarafından tutuklama onaylanırken, ihtiyati tedbir olarak hapis cezası verildi.

Casus yazılım son yıllarda çok daha öne çıkan bir konu olmasına karşın, ticari casus yazılım geliştirip ve bunu da hükümetlere satan ilk şirketlerden biri İtalya merkezli Hacking Team’di. Başlangıçta İtalya’da olmasına karşın zirve noktasına ulaştığında 40’a yakın hükümet müşterisi vardı. 

Yine günümüzdeki ticari ticari casus yazılım üreten şirketlerin yaptığı gibi Hacking Team’de yasal olarak sadece hükümetlere satış yaptığını ve müşterilerin bu araçlar ile yaptıklarından sorumlu olmadığını söyleyerek kendini savunuyordu.2015 yılına geldiğimizde ise “Phineas Fisher” olarak bilinen bir hacker, Hacking Team’in sunucularına sızarak kaynak kodda dahil 400 GB’dan fazla veri çaldı. 

Ele geçirilen verilerin herkese açık olarak yayınlanmasından sonra şirket bir nevi batış sürecine girmiş oldu ve şirkete ait hisselerin bir kısmı Suudi yatırımcılara, ilerleyen süreçte ise çoğunluk hisseleri İsviçre-İtalyan şirketi InTheCyber tarafından satın alınmış. İki şirketin birleşme işlemi gerçekleştirildikten sonra Paolo Lezzi tarafından Memento Labs adında yeni bir ticari casus yazılım üreten şirket ortaya çıkmış oldu.

Bunlar ilginizi çekebilir

Apple, Intel tabanlı Mac'lere yönelik kullanılan iki 0-Day için güncelleştirme duyurdu

Apple, Intel tabanlı Mac'lere yönelik kullanılan iki 0-Day için güncelleştirme duyurdu

Apple, Intel tabanlı Mac sistemlerine yönelik saldırılarda tehdit aktörleri tarafından istismar edilen iki tane sıfırıncı gün açığı (0-Day) ile ilgili acil güvenlik güncellemeleri yayınladı. Şirket tarafından yayınlanan ayrıntılara göre MacOS Sequoia'da CVE-2024-44308 olarak izlenen JavaScriptCore ve CVE-2024-44309 olarak izlenen WebKit bileşenlerinde zafiyetler yer alıyor. Bu iki zafiyette Google

By Editor
Siber tehdit istihbaratı girişimi ThreatMon, Pragma Capital Partners'tan yatırım aldı

Siber tehdit istihbaratı girişimi ThreatMon, Pragma Capital Partners'tan yatırım aldı

Siber tehdit istihbaratı alanınında çözümler sunan ThreatMon, Pragma Capital Partners'tan (PCP) yatırım aldı. Gerçekleşen yatırım ile ilgili herhangi bir finansal veri paylaşılmadı. 2018 yılında kurulan ThreatMon'un verdiği hizmetler arasında atak yüzeyi istihbaratı, siber tehdit istihbaratı, marka koruması, darkweb izleme ve tedarik zinciri gibi alanlar yer alıyor

By Editor
Bitdefender, ShrinkLocker fidye yazılımı için şifre çözücü yayınladı

Bitdefender, ShrinkLocker fidye yazılımı için şifre çözücü yayınladı

Siber güvenlik şirketi Bitdefender, geçmişten kalma kalıntıları kullanan basit ama etkili bir fidye yazılımı olarak tanımladığı ShrinkLocker ile ilgili şifre çözücü yayınladı. Bitdefender tarafından ShrinkLocker ile ilgili hem şifre çözücü hem de fidye yazılımın nasıl çalıştığı ile ilgili ayrıntılı bir teknik araştırma yayınlandı. ShrinkLocker'ın daha karmaşık şifreleme algoritmalarına

By Editor