Türkiye’den 3 fidye yazılım kurbanı, Temmuz ayında açıklandı

Türkiye’den 3 fidye yazılım kurbanı, Temmuz ayında açıklandı

Temmuz ayında gözden kaçsa da fidye yazılım saldırıları sonucu kurban olarak açıklanan kurum ve kuruluşlar arasına Türkiye’den üç kurban açıklandı. Bunlardan bir tanesi devlet kuruluşu ve diğer ikisi de farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketler oldu.

Diğer fidye yazılım gruplarına nazaran daha az aktif olan Medusa fidye yazılım grubu, daha önce Türkiye’den Bilge Adam ve Trabzonspor’a fidye yazılım saldırısı düzenlemişti ve KVKK tarafında da veri sızıntısı duyurusu yapılmıştı.

Yine aynı fidye yazılım grubunun 4 Temmuz’daki duyurusuna göre Yunus Emre Vakfı’na bağlı bir kuruluş olan Yunus Emre Enstitüsü fidye yazılım kurbanlarından biri olmuş. Ekran görüntüsünden de anlaşılacağı üzere 7 günlük bir süre verilmiş ve diğer kurbanlarda olduğu gibi eğer fidye ücreti ödenmezse izinsiz ele geçirilen tüm verilerin yayınlanacağı anlaşılıyor. Bu konuyla ilgili olarak kuruluştan herhangi bir duyuru yayınlanmadı.

İkinci olarak yeni bir fidye yazılım aktörü diyebileceğimiz MoneyMessage tarafından 14 Temmuz’da Meteksan Savunma Sanayi A.Ş. kurban olarak duyuruldu. Ancak, grup tarafından izinsiz ne kadar veri elde edildiği ile ilgili bir detay verilmemiş gözüküyor.

Üçüncü olarak son ayların popüler fidye yazılım gruplarından biri olan Clop tarafından Kale Grup’a bağlı bir iştirak olan Kale Aero, kurban olarak açıklandı. Ekran görüntülerine göre toplamda 43 GB izinsiz veri elde edilmiş. Clop grubunun son zamanlarda açıkladığı tüm kurbanlar, Progress’in ürünü olan dosya transfer yazılımı Moveit Transfer’deki bir dizi güvenlik açığının kullanılması sonucu ortaya çıkmıştı. Kale Aero’nun da Moveit ile ilgili kurbanlardan biri olması çok yüksek ihtimal gibi duruyor.

Bunlar ilginizi çekebilir

Apple, Intel tabanlı Mac'lere yönelik kullanılan iki 0-Day için güncelleştirme duyurdu

Apple, Intel tabanlı Mac'lere yönelik kullanılan iki 0-Day için güncelleştirme duyurdu

Apple, Intel tabanlı Mac sistemlerine yönelik saldırılarda tehdit aktörleri tarafından istismar edilen iki tane sıfırıncı gün açığı (0-Day) ile ilgili acil güvenlik güncellemeleri yayınladı. Şirket tarafından yayınlanan ayrıntılara göre MacOS Sequoia'da CVE-2024-44308 olarak izlenen JavaScriptCore ve CVE-2024-44309 olarak izlenen WebKit bileşenlerinde zafiyetler yer alıyor. Bu iki zafiyette Google

By Editor
Siber tehdit istihbaratı girişimi ThreatMon, Pragma Capital Partners'tan yatırım aldı

Siber tehdit istihbaratı girişimi ThreatMon, Pragma Capital Partners'tan yatırım aldı

Siber tehdit istihbaratı alanınında çözümler sunan ThreatMon, Pragma Capital Partners'tan (PCP) yatırım aldı. Gerçekleşen yatırım ile ilgili herhangi bir finansal veri paylaşılmadı. 2018 yılında kurulan ThreatMon'un verdiği hizmetler arasında atak yüzeyi istihbaratı, siber tehdit istihbaratı, marka koruması, darkweb izleme ve tedarik zinciri gibi alanlar yer alıyor

By Editor
Bitdefender, ShrinkLocker fidye yazılımı için şifre çözücü yayınladı

Bitdefender, ShrinkLocker fidye yazılımı için şifre çözücü yayınladı

Siber güvenlik şirketi Bitdefender, geçmişten kalma kalıntıları kullanan basit ama etkili bir fidye yazılımı olarak tanımladığı ShrinkLocker ile ilgili şifre çözücü yayınladı. Bitdefender tarafından ShrinkLocker ile ilgili hem şifre çözücü hem de fidye yazılımın nasıl çalıştığı ile ilgili ayrıntılı bir teknik araştırma yayınlandı. ShrinkLocker'ın daha karmaşık şifreleme algoritmalarına

By Editor