Snowflake Dosyası: Tehdit aktörleri, Hudson Rock’a bilerek yanlış bilgiler vermiş olabilir!

Snowflake Dosyası: Tehdit aktörleri, Hudson Rock’a bilerek yanlış bilgiler vermiş olabilir!

Snowflake veri sızıntısının arkasında yer aldığını iddia eden bir tehdit aktörü, siber tehdit istihbarat şirketi olan Hudson Rock ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Gerçekleştirilen görüşmede tehdit aktörleri Ticketmaster’a ek olarak Anheuser-Busch, Allstate, Advance Auto Parts, Mitsubishi, Neiman Marcus, Progressive, Santander Bank ve State gibi kuruluşların verilerine de eriştiklerini belirtmiş.

Hudson Rock’un yayından kaldırılan yazısında, hikayenin ilk olarak Rusça konuşulan hack formu olan exploit(.)in’de 24 Mayıs’ta satışa sunulan Santander Bank verisiyle başlamış. Güvenlik araştırmacıları, tehdit aktörü ile iletişime geçip konuşmaya başladıktan sonra tehdit aktörü, tüm ihlallerin tek bir sağlayıcıdan (SnowFlake) kaynaklandığını belirtmiş.

Olayın teknik tarafıyla ilgili olarak, tehdit aktörleri çalıntı kimlik bilgilerini satın alarak yada ele geçirerek bir Snowflake çalışanının ServiceNow hesabında oturum açabildiklerini belirtmiş. Daha sonra ise bu ServiceNow hesabını kullanarak “lift(.)snowflake(.)com” adresinde bulunan OKTA’yı atlatabilmişler.

Tek bir kimlik hesabı bilgisi ile bu kadar büyük veri sızıntısının inandırıcılığı noktasında problem olacağını düşünmüş olmalarından kaynaklı olsa gerek, tehdit aktörleri Snowflake’in Avrupa sunucularıyla ilgili 2000’den fazla müşteri örneğininin yer aldığı csv dosyasını Hudson Rock ile paylaşmış.

Hudson Rock, bu dosyayı analiz ettikten sonra bir Snowflake çalışanının makinasına 5 Ekim 2023’te Lumma tipi bir Infostealer’ın bulaştığını tespit etmiş. Snowflake’in altyapısına ilişkin diğer hassas kimlik bilgilerinin yanı sıra, bu çalışanın giriş bilgileri (adelou) bir belirli bir sunucununda güvenliği ihlal edilmiş.

Tehdit aktörleri, Snowflake’den veriler karşılığında 20 milyon dolar para istemiş. Ancak, şirket bu isteklerine herhangi bir geri dönüş yapmamış.

Hudson Rock’un yazısına “trollenmiş” iddiası

Databreaches.net, Hudson Rock’un yazısıyla ilgili olarak ShinnyHunter ile bir görüşme gerçekleştirmiş. Tehdit aktörü, Hudson Rock ile konuşanın kendisi olmadığını, “lift(.)snowflake(.)com”a erişmede kullanılan ServiceNow hesabıyla ilgili bilgilerin ise dezenformasyon olduğunu dile getirdi.

İkinci olarak ise tehdit aktörü tarafından paylaşılan csv dosyasının, kesinlikle müşteri verileri olmadığını ve bir çalışan dizininden alınan veriler olduğunu belirtti.

ShinnyHunters, tek doğru olan kısmın ise veriler karşılığında Snowflake’den 20 milyon dolar istemeleri olduğunu dile getirmiş.

Bunlar ilginizi çekebilir

İllegal pazar yeri platformu PopeyeTools ele geçirilip, kapatıldı

İllegal pazar yeri platformu PopeyeTools ele geçirilip, kapatıldı

Çalıntı kredi kartı numaraları ve diğer siber suçluların ihtiyaç duyduğu başka araçlarında satışını gerçekleştiren PopeyeTools adlı illegal pazar yeri platformun kurucusu iddia edilen üç kişiye yönelik suçlamalardan sonra platform, ABD Adalet Bakanlığı tarafından kapatıldı. PopeyeTools adlı yasadışı pazar yeri platformuna federal hükümet tarafından el koyulduktan sonra Afganistan uyruklu Javed Mirza

By Editor
Apple, Intel tabanlı Mac'lere yönelik kullanılan iki 0-Day için güncelleştirme duyurdu

Apple, Intel tabanlı Mac'lere yönelik kullanılan iki 0-Day için güncelleştirme duyurdu

Apple, Intel tabanlı Mac sistemlerine yönelik saldırılarda tehdit aktörleri tarafından istismar edilen iki tane sıfırıncı gün açığı (0-Day) ile ilgili acil güvenlik güncellemeleri yayınladı. Şirket tarafından yayınlanan ayrıntılara göre MacOS Sequoia'da CVE-2024-44308 olarak izlenen JavaScriptCore ve CVE-2024-44309 olarak izlenen WebKit bileşenlerinde zafiyetler yer alıyor. Bu iki zafiyette Google

By Editor
Siber tehdit istihbaratı girişimi ThreatMon, Pragma Capital Partners'tan yatırım aldı

Siber tehdit istihbaratı girişimi ThreatMon, Pragma Capital Partners'tan yatırım aldı

Siber tehdit istihbaratı alanınında çözümler sunan ThreatMon, Pragma Capital Partners'tan (PCP) yatırım aldı. Gerçekleşen yatırım ile ilgili herhangi bir finansal veri paylaşılmadı. 2018 yılında kurulan ThreatMon'un verdiği hizmetler arasında atak yüzeyi istihbaratı, siber tehdit istihbaratı, marka koruması, darkweb izleme ve tedarik zinciri gibi alanlar yer alıyor

By Editor