SideCopy siber casusluk grubu, Hindistan hükümeti ve askeri kuruluşlarını hedef alıyor

SideCopy siber casusluk grubu, Hindistan hükümeti ve askeri kuruluşlarını hedef alıyor
Photo by Naveed Ahmed / Unsplash

Cisco Talos ekibi, Hindistandaki hükümet ve askeri kuruluşlarını hedef alan SideCopy adlı grubun faaliyetlerine artış gözlemlendiğini belirtti. Grubun daha önce CetaRAT ve Allakore RAT’ını kullandığı belirtilirken, faaliyetlerinde yaşanan artıştan sonra yeni RAT’lar ve eklentiler keşfedildilmiş.

Grubun en az iki senedir aktif bir şekilde faaliyette olduğu tahmin ediliyor. Geçen sene Cyware tarafından paylaşılan bilgilerde SideCopy’nin Hindistan savunma güçlerini ve askeri personeli de dahil olmak üzere hedef alan bir dizi saldırıya karıştığını belirtmiş.

Kaynak: Cisco Talos

Cisco Talos tarafından yayınlanan rapora göre;

  • Cisco Talos, SideCopy operasyonlarının Pakistan devlet destekli bir tehdit aktörü olduğuna inanılan APT36 ile benzer taktik ve temalar kullanıldığını belirtiyor.
  • SideCopy’nin kendi kötü amaçlı yazılım setlerini sunmak için Pakistan ordusu ve Çin’deki başka hedeflere saldırdığına inanılan Sidewinder adlı APT grubunun tekniklerini kullandığını belirtiyorlar.
  • Araştırma ekibi,  2019 yılında bu yana bu grup tarafından njRAT, Lilith ve Epicenter gibi ticari RAT’lerin kullanıldığını keşfetmiş. Ayrıca Lilith ve Epicenter adında iki yeni ticari RAT’da tespit edilmiş(Bunlara DetaRAT, ReverseRAT, MargulasRAT and ActionRAT’da dahilmiş).
  • SideCopy tarafından oluşturulan zararlılar, kurbanlara bulaştıktan sonra kimlik hırsızlığı, key-logger vs. gibi işlevlere sahip RAT eklentilerini sık sık dağıttığı belirtiliyor.

Bunlar ilginizi çekebilir

Hollanda polisi ve FBI, Redline ve Meta zararlısına ait sunucuları ele geçirdi

Hollanda polisi ve FBI, Redline ve Meta zararlısına ait sunucuları ele geçirdi

Hollanda Ulusal Polisi, FBI ve diğer uluslararası kolluk kuvvetleriyle birlikte gerçekleştirdiği "Operation Magnus" kapsamında, Redline ve Meta bilgi hırsızlığı (infostealer) için kullanılan sunuculara tam erişim sağladı. Bilgi hırsızı (infostealer) olarak bilinen bu kötü amaçlı yazılımlar, kurbanların makinelerine eriştikten sonra oturum açma ve kredi kartı bilgilerini toplamasıyla biliniyor. Daha

By Editor