Güney Kore, Meta’ya 15 milyon dolar para cezası verdi

Güney Kore, Meta’ya 15 milyon dolar para cezası verdi
Photo by Mariia Shalabaieva / Unsplash

Güney Kore'nin veri gizliliği düzenleyicisi tarafından Salı günü (bugün) yapılan açıklamada, 980 bin Facebook kullanıcısının rızası olmadan onlara ait hassas bilgileri reklam verenlere sağladığı iddiasıyla Meta'ya 15.6 milyon dolar (21.6 milyar won) para cezası verildi.

Ülkenin Kişisel Bilgi Koruma Komisyonu (PIPC), sosyal medya devi Meta'nın geçmişte yaklaşık 980 bin yerel kullanıcının dini görüşleri, siyasi görüşleri, eşcinsel evlilik durumları gibi hassas bilgilerini Facebook profilleri aracılığıyla topladığı ve bunları reklam verenlere sunduğunu belirtti. Komisyona göre yaklaşık 4 bin reklam verenle bu bilgiler paylaşılmış.

PIPC, Kişisel Bilgilerin Korunması Yasası'nı (PIPA) kapsamında düşünceler, inançlar, siyasi görüşler, cinsel yaşam vb. hakkındaki bilgilerin kesinlikle korunması gereken hassas bilgiler olarak nitelendiriyor. Düzenleyici kurum, Güney Kore yasalarına göre hassas bilgilerin işlenmesine yalnızca kullanıcıların bilgilerinin toplanmasına ve analiz edilmesine açıkça izin vermesi gibi "istisnai durumlarda" izin verildiğini söyledi. 

Basın bülteninde, Meta'nın veri toplama ve işleme uygulamalarını veri politikasında "sadece belirsiz bir şekilde belirttiği" ve "ayrıca onay almadığı ve herhangi bir ek koruyucu önlem almadığı" iddia edildi.

PIPC, soruşturmanın başlamasının ardından Meta'nın gönüllü olarak kullanıcılardan hassas bilgi toplamayı bıraktığını ve verilerle oluşturduğu reklam profillerini sildiğini belirtti.

Bunlar ilginizi çekebilir

Amazon, çalışanlara ait verilerin ihlal edildiğini doğruladı

Amazon, çalışanlara ait verilerin ihlal edildiğini doğruladı

Amazon, Mayıs 2023'teki MOVEit saldırıları sırasında çalındığı iddia edilen verilerin popüler bilgisayar korsanlığı formunda yayınlanmasının ardından veri ihlali olduğunu doğruladı. 404 Media'ya ulaşan Amazon sözcüsü, MOVEit kaynaklı veri ihlalini doğrularken, bu tedarikçinin sisteminden yalnızca çalışanlara ait iletişim bilgilerine erişildiğini, saldırganların çalışanlara ait diğer hassas verilere erişmediğini

By Editor
Rusya'nın internet düzenleyicisi, Cloudflare'in gizlilik hizmetini kullanan binlerce web sitesini engelledi

Rusya'nın internet düzenleyicisi, Cloudflare'in gizlilik hizmetini kullanan binlerce web sitesini engelledi

Rusya’nın internet gözlemleyicisi Roskomnadzor,  Cloudflare tarafından internet kullanıcılarının gizliliğini ve güvenliğini artırmak için tasarlanmış şifreleme özelliğini kullanan binlerce yerel internet sitesini engelledi. Roskomnadzor tarafından yapılan açıklamada, Cloudflare tarafından Ekim ayında sunucularında müşterilerinin gizliliğini artıran "Transport Layer Security Encrypted Client Hello (TLS ECH)" uzantısını varsayılan olarak etkinleştirdiğini belirtti.

By Editor
Kanada, TikTok'un ülkedeki faaliyetlerini sonlandırmasını istedi

Kanada, TikTok'un ülkedeki faaliyetlerini sonlandırmasını istedi

Kanada hükümeti, bu hafta içi Çarşamba günü aldığı bir kararla, Çin merkezli popüler sosyal medya platformu TikTok'un ulusal güvenlik açısından risk oluşturduğunu öne sürerek ülkedeki faaliyetlerini durdurmasını emretti. İnovasyon, Bilim ve Endüstri Bakanı François-Philippe Champagne tarafından yapılan açıklamada,"Karar, inceleme sırasında toplanan bilgi ve kanıtlara ve Kanada&

By Editor
Interpol, 22 bin kötü amaçlı IP adresini etkisiz hale getirdi

Interpol, 22 bin kötü amaçlı IP adresini etkisiz hale getirdi

Interpol tarafından gerçekleştirilen operasyon çerçevesinde kimlik avı, fidye yazılımı ve bilgi hırsızlığı amaçlı kullanılan kötü amaçlı IP adresleri etkisiz hale getirilip, yüzlerce sunucu ele geçirildi. Interpol ve uluslararası kolluk kuvvetleri, bu yılın başlarında fidye yazılımı, kötü amaçlı yazılım ve kimlik avı saldırılarını yönetmek ve dağıtmak için kullanılan 1300 şüpheli IP

By Editor