Güney Kore, Meta’ya 15 milyon dolar para cezası verdi

Güney Kore, Meta’ya 15 milyon dolar para cezası verdi
Photo by Mariia Shalabaieva / Unsplash

Güney Kore'nin veri gizliliği düzenleyicisi tarafından Salı günü (bugün) yapılan açıklamada, 980 bin Facebook kullanıcısının rızası olmadan onlara ait hassas bilgileri reklam verenlere sağladığı iddiasıyla Meta'ya 15.6 milyon dolar (21.6 milyar won) para cezası verildi.

Ülkenin Kişisel Bilgi Koruma Komisyonu (PIPC), sosyal medya devi Meta'nın geçmişte yaklaşık 980 bin yerel kullanıcının dini görüşleri, siyasi görüşleri, eşcinsel evlilik durumları gibi hassas bilgilerini Facebook profilleri aracılığıyla topladığı ve bunları reklam verenlere sunduğunu belirtti. Komisyona göre yaklaşık 4 bin reklam verenle bu bilgiler paylaşılmış.

PIPC, Kişisel Bilgilerin Korunması Yasası'nı (PIPA) kapsamında düşünceler, inançlar, siyasi görüşler, cinsel yaşam vb. hakkındaki bilgilerin kesinlikle korunması gereken hassas bilgiler olarak nitelendiriyor. Düzenleyici kurum, Güney Kore yasalarına göre hassas bilgilerin işlenmesine yalnızca kullanıcıların bilgilerinin toplanmasına ve analiz edilmesine açıkça izin vermesi gibi "istisnai durumlarda" izin verildiğini söyledi. 

Basın bülteninde, Meta'nın veri toplama ve işleme uygulamalarını veri politikasında "sadece belirsiz bir şekilde belirttiği" ve "ayrıca onay almadığı ve herhangi bir ek koruyucu önlem almadığı" iddia edildi.

PIPC, soruşturmanın başlamasının ardından Meta'nın gönüllü olarak kullanıcılardan hassas bilgi toplamayı bıraktığını ve verilerle oluşturduğu reklam profillerini sildiğini belirtti.

Bunlar ilginizi çekebilir

Apple, Intel tabanlı Mac'lere yönelik kullanılan iki 0-Day için güncelleştirme duyurdu

Apple, Intel tabanlı Mac'lere yönelik kullanılan iki 0-Day için güncelleştirme duyurdu

Apple, Intel tabanlı Mac sistemlerine yönelik saldırılarda tehdit aktörleri tarafından istismar edilen iki tane sıfırıncı gün açığı (0-Day) ile ilgili acil güvenlik güncellemeleri yayınladı. Şirket tarafından yayınlanan ayrıntılara göre MacOS Sequoia'da CVE-2024-44308 olarak izlenen JavaScriptCore ve CVE-2024-44309 olarak izlenen WebKit bileşenlerinde zafiyetler yer alıyor. Bu iki zafiyette Google

By Editor
Siber tehdit istihbaratı girişimi ThreatMon, Pragma Capital Partners'tan yatırım aldı

Siber tehdit istihbaratı girişimi ThreatMon, Pragma Capital Partners'tan yatırım aldı

Siber tehdit istihbaratı alanınında çözümler sunan ThreatMon, Pragma Capital Partners'tan (PCP) yatırım aldı. Gerçekleşen yatırım ile ilgili herhangi bir finansal veri paylaşılmadı. 2018 yılında kurulan ThreatMon'un verdiği hizmetler arasında atak yüzeyi istihbaratı, siber tehdit istihbaratı, marka koruması, darkweb izleme ve tedarik zinciri gibi alanlar yer alıyor

By Editor
Bitdefender, ShrinkLocker fidye yazılımı için şifre çözücü yayınladı

Bitdefender, ShrinkLocker fidye yazılımı için şifre çözücü yayınladı

Siber güvenlik şirketi Bitdefender, geçmişten kalma kalıntıları kullanan basit ama etkili bir fidye yazılımı olarak tanımladığı ShrinkLocker ile ilgili şifre çözücü yayınladı. Bitdefender tarafından ShrinkLocker ile ilgili hem şifre çözücü hem de fidye yazılımın nasıl çalıştığı ile ilgili ayrıntılı bir teknik araştırma yayınlandı. ShrinkLocker'ın daha karmaşık şifreleme algoritmalarına

By Editor