Çalıntı kredi kart bilgilerine ilişkin doğrulama hizmeti veren Try2Check kapatıldı

Çalıntı kredi kart bilgilerine ilişkin doğrulama hizmeti veren Try2Check kapatıldı

ABD makamları, çalıntı kredi kart bilgilerine ilişkin doğrulama hizmeti veren Try2Check adlı platforma el koyulup, kapatıldığını belirtirken yine bu kapsamda platformun kurucusu olduğu düşünülen bir Rus vatandaşında suçlandığını duyurdu.

Try2Check’in sahibi ve işletmecisi olduğu düşünülen 43 yaşındaki Denis Kulkov’un Rusya’da yaşadığı belirtiliyor. Platform, çalıntı kredi kart bilgilerinin yüzde kaçının geçerli ve aktif olduğuna ilişkin diğer siber suçlulara hızlı bir şekilde hizmet vermesiyle biliniyor. Try2Check’in kart kontrolü başına 20 sent ücret aldığı belirtiliyor.

İddianameye göre platform, 2005 yılında faaliyetlerine başlamış ve diğer ödeme sistemlerinde bilinmesede sadece Bitcoin üzerinden en az 18 milyon dolar kazanmış. Elde edilen verilere göre Try2Check, 2018 yılında dokuz aylık bir süre içerisinde en az 16 milyon ve 2021 yılının başından sonraki 13 aylık süre içerisinde de en az 17 milyon kart bilgisi kontrolünü gerçekleştirmiş. Elde edilen yasadışı paralar aracılığıyla lüks eşyaların yanı sıra bir tane Ferrari marka spor araba satın almış.

ABD hükümeti, Try2Check’e yönelik gerçekleştirilen operasyon çerçevesinde Almanya, Avusturya ve Fransa’daki yetkililer ile birlikte çalışıldığını belirtti. Savcılar, Try2Check’in kredi kartı düzenleyicileri ve sahiplerine ek olarak, aynı zamanda ABD merkezli büyük bir ödeme işleme şirketini de mağdur ettiğini belirtiyor. Ancak, ilgili şirketin ismi henüz açıklanmadı.

Bununla birlikte ABD Dışişleri Bakanlığı, Kulkov’un tutuklanmasına veya mahkum edilmesine yol açacak bilgileri sağlayabilen kişilere 10 milyon dolara kadar ödül verileceğini de duyurdu. Ancak, Kulkov’un Rusya dışına çıkmadığı sürece tutuklanması da pek olası gözükmüyor.

Bunlar ilginizi çekebilir

Hollanda polisi ve FBI, Redline ve Meta zararlısına ait sunucuları ele geçirdi

Hollanda polisi ve FBI, Redline ve Meta zararlısına ait sunucuları ele geçirdi

Hollanda Ulusal Polisi, FBI ve diğer uluslararası kolluk kuvvetleriyle birlikte gerçekleştirdiği "Operation Magnus" kapsamında, Redline ve Meta bilgi hırsızlığı (infostealer) için kullanılan sunuculara tam erişim sağladı. Bilgi hırsızı (infostealer) olarak bilinen bu kötü amaçlı yazılımlar, kurbanların makinelerine eriştikten sonra oturum açma ve kredi kartı bilgilerini toplamasıyla biliniyor. Daha

By Editor
Apple, özel yapay zeka bulutunda güvenlik açığı keşfedenlere 1 milyon dolara kadar ödül ücreti verecek

Apple, özel yapay zeka bulutunda güvenlik açığı keşfedenlere 1 milyon dolara kadar ödül ücreti verecek

Apple'ın önümüzdeki hafta Apple Intelligence'yı kullanıcılara sunacağı ve bununla birlikte yapay zeka gizliliği ve özel AI işleme alanındaki Private Cloud Compute (PCC)'da kullanıma açılmış olacak. Şirket, PCC'nin kullanıma sunulmasından önce güvenliğini tehlikeye atabilecek güvenlik açıklarını bulmaları için güvenlik araştırmacılarına 1 milyon dolara

By Editor
Whatsapp, iletişim veritabanını şifreleme özelliğini duyurdu

Whatsapp, iletişim veritabanını şifreleme özelliğini duyurdu

Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp, uygulama içerisinde kişi eklemeyi ve senkronize etmeyi kolaylaştırma adına Kimlik Kanıtı Bağlantılı Depolama (IPLS) adı verilen yeni bir şifreli depolama sistemini duyurdu. Şirket tarafından duyurulan bu özellik, kullanıcıların farklı cihazlardaki kişileri senkronize edememe ve telefonlarını kaybetme yada telefon numaralarını değiştirme durumundaki sorunlarını ortadan kaldırmış oluyor. Gelen

By Editor