Altyapı değişikliği: Wordpress'ten Ghost'a geçiş yaptık

Altyapı değişikliği: Wordpress'ten Ghost'a geçiş yaptık

Uzun süredir Webrecord'un altyapısında CMS olarak Wordpress kullanıyorduk ancak kullandığımız temalar ve eklentilerin hem sistemi daha yavaş hale getirmesi hem de çok fazla eklentiyle birlikte çalıştığından dolayı istediklerimizi tam olarak yapamıyorduk.

Kullandığımız temaların da etkisiyle Wordpress altyapısı açıkçası çok yavaşlamaya başlamıştı. Yayınladığımz yazıların açılma hızları da dahil çok yavaş açılıyordu. Bu ve benzeri sebeplerden dolayı altyapımızda bundan sonra Ghost kullanmaya başladık. Ghost'un özellikle hız konusunda çok daha iyi olduğunu dile getirebiliriz ve entegrasyon tarafının da eskiye nazaran çok daha iyi konumda yer alıyor.

Bir - iki sorun devam etmesine karşın, neredeyse tüm hataları giderdik diyebiliriz. Yeni altyapı ile birlikte isteyen kişiler üye olabilecekler ve bununla ilgili gelecekte bazı değişimler yapmayı planlıyoruz. Üyelik başvuruları görünür olmasına karşın, bazı teknik problemler o kısmda devam ediyor. Yakın bir süre içerisinde aktif bir duruma gelecektir. Yine bazı kısımların Türkçe'ye çevirileri eksik kaldı, yakın bir süre içerisinde bunu hızlıca halletmiş olacağız.

Yeni altapıyla birlikte:

-- İçerik oluşturmaya kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu kapsamda yeni editör alımları (ücretli) yapmayı planlıyoruz ve yakın bir zamanda duyurusunu yapacağız. Erkenden iletişime geçmek isteyenler "editor@webrecord.media" adresinden iletişime geçebilirler.

-- Yeni altyapı ile birlikte "ücretli" içerikler üretmeye başlayacağız. Bu kapsamda iki yada üç farklı üyelik modeli de düşündüklerimiz arasında yer alıyor. Bu kısım henüz tam netleşmediğinden dolayı biraz daha fazla zaman alacağını düşünüyoruz açıkçası.

-- Şu an için Türkiye'deki fidye yazılım kurbanları ve girişimler ile ilgili yayında olan listelerimiz bulunuyor. İlerleyen süreçte veri sızıntısı yaşayan Türkiye merkezli şirketleri liste halinde yayınlayacağız. Buradaki asıl zaman alan kısım ise bunları hangi şekilde yayınlayacağımız diyebiliriz. Çünkü veriler hali hazırda oluşturuldu ve arka tarafta güncellenmeye devam ediyor.

Bunlar ilginizi çekebilir

Apple, Intel tabanlı Mac'lere yönelik kullanılan iki 0-Day için güncelleştirme duyurdu

Apple, Intel tabanlı Mac'lere yönelik kullanılan iki 0-Day için güncelleştirme duyurdu

Apple, Intel tabanlı Mac sistemlerine yönelik saldırılarda tehdit aktörleri tarafından istismar edilen iki tane sıfırıncı gün açığı (0-Day) ile ilgili acil güvenlik güncellemeleri yayınladı. Şirket tarafından yayınlanan ayrıntılara göre MacOS Sequoia'da CVE-2024-44308 olarak izlenen JavaScriptCore ve CVE-2024-44309 olarak izlenen WebKit bileşenlerinde zafiyetler yer alıyor. Bu iki zafiyette Google

By Editor
Siber tehdit istihbaratı girişimi ThreatMon, Pragma Capital Partners'tan yatırım aldı

Siber tehdit istihbaratı girişimi ThreatMon, Pragma Capital Partners'tan yatırım aldı

Siber tehdit istihbaratı alanınında çözümler sunan ThreatMon, Pragma Capital Partners'tan (PCP) yatırım aldı. Gerçekleşen yatırım ile ilgili herhangi bir finansal veri paylaşılmadı. 2018 yılında kurulan ThreatMon'un verdiği hizmetler arasında atak yüzeyi istihbaratı, siber tehdit istihbaratı, marka koruması, darkweb izleme ve tedarik zinciri gibi alanlar yer alıyor

By Editor
Bitdefender, ShrinkLocker fidye yazılımı için şifre çözücü yayınladı

Bitdefender, ShrinkLocker fidye yazılımı için şifre çözücü yayınladı

Siber güvenlik şirketi Bitdefender, geçmişten kalma kalıntıları kullanan basit ama etkili bir fidye yazılımı olarak tanımladığı ShrinkLocker ile ilgili şifre çözücü yayınladı. Bitdefender tarafından ShrinkLocker ile ilgili hem şifre çözücü hem de fidye yazılımın nasıl çalıştığı ile ilgili ayrıntılı bir teknik araştırma yayınlandı. ShrinkLocker'ın daha karmaşık şifreleme algoritmalarına

By Editor