Polonya İç Güvenlik Ajansı'nın eski başkanı, casus yazılım soruşturması kapsamında gözaltına alındı

Polonya İç Güvenlik Ajansı'nın eski başkanı, casus yazılım soruşturması kapsamında gözaltına alındı

Polonya İç Güvenlik Ajansı'nın (ABW) eski başkanı, bir önceki hükümet tarafından yüzlerce kişiye karşı kullanılan Pegasus casus yazılımını araştıran komisyon önüne çıkmaması sebebiyle polis tarafından gözaltına alındı.

TVP tarafından verilen detaylara göre Polonya İç Güvenlik Ajansı'nın (ABW) eski başkanı Piotr Pogonowski, Polonya Anayasa Mahkemesi'nin Eylül ayında komisyonun çalışmalarını "anayasaya aykırı" olarak nitelendiren kararına işaret ederek komisyona ifade vermeyi reddetmişti.

2 Aralık Pazartesi günü eski başkan Piotr Pogonowski, polis yetkilileri tarafından gözaltına alınarak, komisyon önünde ifade vermeye götürüldü.

2021 yılının Temmuz ayında Citizen Lab ve Uluslararası Af Örgütü'ndeki dijital adli araştırmacılar, Pegasus casus yazılımıyla ilgili dünyada ses getiren kapsamlı bir araştırma yayınlamıştı. Bu araştırma sonuçlarından sonra da pek çok ülkede olduğu gibi Polonya'da da casus yazılım kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

Bu yılın Nisan aylarında Polonya’daki savcılık tarafından yapılan açıklamaya göre 2017-2022 yılları arasında yaklaşık olarak 578 Polonya vatandaşının, NSO Group’a ait ticari casus yazılımı Pegasus tarafından hedef alındığı belirtilmişti. Bununla birlikte Polonya’nın özel servislerinden üst düzey bir yetkilide 500’ün üzerinde vatandaşın bu casus yazılım yoluyla izlenildiğini verdiği bir röportajda belirtmişti.

Bunlar ilginizi çekebilir!

AWS S3 bucket'larını SSE-C ile şifreleyen fidye yazılımı tespit edildi

AWS S3 bucket'larını SSE-C ile şifreleyen fidye yazılımı tespit edildi

Yeni tespit edilen bir fidye yazılım grubu, hedef kuruluşların AWS S3 bucket'larında depolanan verileri şifrelemek için AWS'nin Müşteri Tarafından Sağlanan Anahtarlarla Sunucu Tarafı Şifreleme (SSE-C) özelliğini kullanarak fidye talep ediyor. Halcyon güvenlik araştırmacıları tarafından yayınlanan yeni bir istihbarat raporunda Codefinger olarak adlandırılan tehdit aktörünün tespit edildiği

By Editor
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Siber Güvenlik Başkanlığı kuruldu

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Siber Güvenlik Başkanlığı kuruldu

8 Ocak 2025'te (bugün) yayınlanan kararnameyle, Cumhurbaşkanlığına bağlı Siber Güvenlik Başkanlığı kurulduğu duyuruldu. Yayınlanan kararnameye göre yeni Siber Güvenlik Başkanlığının görev ve yetkileri; -- Siber güvenliğin sağlanması amacıyla politika, strateji ve hedefleri belirlemek, eylem planları hazırlamak, mevzuat çalışmalarını yürütmek, ilgili faaliyetlerin koordinasyonunu sağlamak, bunların etkin şekilde uygulanmasını takip

By Editor
2024 yılında açıklanan Türkiye'deki fidye yazılım kurbanları

2024 yılında açıklanan Türkiye'deki fidye yazılım kurbanları

Fidye yazılım odağında 2024 yılı geçmiş senelerde olduğu gibi oldukça hareketli bir yıl yaşadı. Özellikle bu yıl içerisinde kolluk kuvvetlerinin LockBit grubunun operasyonlarını büyük sekteye uğratmasıyla, devam eden süreçte çok hızlı bir şekilde yeni gruplar ortaya çıktı ve ön sıralara da yerleşmeye başladılar. Herkese açık olarak yayınlanan verilerden elde ettiklerimize

By Editor