NETAŞ'ın bir fidye yazılım saldırısına uğradığı iddia edildi!

NETAŞ'ın bir fidye yazılım saldırısına uğradığı iddia edildi!

Türkiye’de finans, sigorta, savunma sanayi olmak üzere pek çok farklı endüstride yer alan şirketlere bilişim ve siber güvenlik alanında hizmet veren NETAŞ’ın bir fidye yazılım saldırısına uğradığı iddia ediliyor.

Tehdit aktörlerini takip eden Telegram kanallarında ve Twitter hesaplarında yayınlanan bilgilere göre NETAŞ şirketinin bir fidye yazılım saldırısına maruz kaldığı iddia ediliyor. İddialara göre tehdit aktörleri, istemiş oldukları fidye ücretinin ödenmemesinden dolayı şirkete ait ele geçirdikleri 650 GB’dan fazla verinin 3 GB’lık küçük bir kısmını yayınlamışlar.

Bianlian olarak belirtilen tehdit aktörü tarafından paylaşılan bilgilere (ekran görüntüleri) bakıldığı zaman NETAŞ’a ait 650 GB’dan fazla verinin fidye yazılım saldırısı sonrası ele geçirildiği belirtiliyor. Bu bilgiler arasında e-postalar, projeler, Ar-Ge projeleri, kritik ve gizli bilgiler, pazarlama departmanına ait dökümantasyonlar, sistem yedekleri, SQL dosyaları gibi kritik öneme sahip bilgilerin yer aldığı belirtiliyor. Tehdit aktörleri bu kapsamda yaklaşık 3GB örnek veri paylaşmışlar.

Ekran görüntüsünde yer alan diğer ayrıntılarda şirketin askeri alandaki AR-GE faaliyetlerine dair bilgi ve belgelerin olduğu belirtilmiş. Bununla birlikte dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise Akbank’a ait verilerinde olduğu bilgisi yer alıyor.

Konu ile ilgili olarak NETAŞ’tan kamuoyuna herhangi bir duyuru yapılmadığı görülüyor. Gerekli açıklamalar yayınlandığı zaman yine bir güncelleme geçmiş olacağız.

Bunlar ilginizi çekebilir

Apple, Intel tabanlı Mac'lere yönelik kullanılan iki 0-Day için güncelleştirme duyurdu

Apple, Intel tabanlı Mac'lere yönelik kullanılan iki 0-Day için güncelleştirme duyurdu

Apple, Intel tabanlı Mac sistemlerine yönelik saldırılarda tehdit aktörleri tarafından istismar edilen iki tane sıfırıncı gün açığı (0-Day) ile ilgili acil güvenlik güncellemeleri yayınladı. Şirket tarafından yayınlanan ayrıntılara göre MacOS Sequoia'da CVE-2024-44308 olarak izlenen JavaScriptCore ve CVE-2024-44309 olarak izlenen WebKit bileşenlerinde zafiyetler yer alıyor. Bu iki zafiyette Google

By Editor
Siber tehdit istihbaratı girişimi ThreatMon, Pragma Capital Partners'tan yatırım aldı

Siber tehdit istihbaratı girişimi ThreatMon, Pragma Capital Partners'tan yatırım aldı

Siber tehdit istihbaratı alanınında çözümler sunan ThreatMon, Pragma Capital Partners'tan (PCP) yatırım aldı. Gerçekleşen yatırım ile ilgili herhangi bir finansal veri paylaşılmadı. 2018 yılında kurulan ThreatMon'un verdiği hizmetler arasında atak yüzeyi istihbaratı, siber tehdit istihbaratı, marka koruması, darkweb izleme ve tedarik zinciri gibi alanlar yer alıyor

By Editor
Bitdefender, ShrinkLocker fidye yazılımı için şifre çözücü yayınladı

Bitdefender, ShrinkLocker fidye yazılımı için şifre çözücü yayınladı

Siber güvenlik şirketi Bitdefender, geçmişten kalma kalıntıları kullanan basit ama etkili bir fidye yazılımı olarak tanımladığı ShrinkLocker ile ilgili şifre çözücü yayınladı. Bitdefender tarafından ShrinkLocker ile ilgili hem şifre çözücü hem de fidye yazılımın nasıl çalıştığı ile ilgili ayrıntılı bir teknik araştırma yayınlandı. ShrinkLocker'ın daha karmaşık şifreleme algoritmalarına

By Editor