Mart 2023 - Siber güvenlik alanında yeni yatırımlar ve satın alımlar
Gerçekleştirilen yeni yatırımlara baktığımızda:
— Siber tehdit istihbaratı alanında faaliyet gösteren SOCRadar, B2B teknoloji girişimlerini destekleyen lider risk sermayesi şirketi 212.vc’den 5 milyon dolar Seri A yatırımı aldı.
— Yapay zeka destekli bir çevrimiçi dolandırıcılık ve bot yönetimi platformu kuran DataDome, C Serisi finansman turunda 42 milyon dolar fon topladı.
— İşletmelere kendilerini kimlik odaklı tehditlere karşı proaktif olarak korumak için araçlar sağlayan İsrail merkezli siber güvenlik şirketi Spera, YL Ventures liderliğinde bir dizi melek yatırımcının da katılımıyla 10 milyon dolar başlangıç fonu topladığını duyurdu.
— Bulut kimlik güvenliğine odaklanan Britive, 20,5 milyon dolarlık B Serisi fon topladığını duyurdu.
— Fly-direct SWG(Secure Web Gateway) hizmeti veren Dope Security, Google Ventures (GV) liderliğinde 16 milyon dolar Seri A yatırımı aldı.
— DevOps ve Security’nin birleştirilmiş iş yükleri arasındaki erişimi yönetmesine, uygulamasına ve denetlemesine olanak tanıyan bir kimlik platformu olan Aembit, Ballistic Ventures ile Ten Eleven Ventures’tan 16,6 milyon dolarlık bir başlangıç fonu topladığını duyurdu.
— Dosya kaynaklı tehditleri önleme hizmeti sunan Votiro, Seri A yatırım turunda 11,5 milyon dolar fon topladığını duyurdu.
— New York merkezli girişim LeapXpert, Seri A finansman turunda 22 milyon dolar fon topladığını duyurdu.
— Blockchain özelinde güvenliğe odaklanan True I/O, Seri A yatırım turunda 9 milyon dolar finansman topladığını duyurdu.
— Uygulama güvenliğine odaklanan İsrail merkezli girişim Backslash Security, 8 milyon dolar başlangıç fonu topladığını duyurdu.
— Kimlik doğrulama teknolojisi alanında hizmet veren Seattle merkezli girişim Oleria, 8 milyon dolar başlangıç fonu topladığını duyurdu.
— Bulut güvenliğine odaklanan İsrail merkezli girişim Mitiga, 45 milyon dolar Seri A yatırımı aldığını duyurdu.
— Bulut güvenliğine odaklanan UK merkezli girişim Cado Security, 20 milyon dolar Seri B yatırımı aldığını duyurdu.
— Revelstoke Security, ClearSky Security ve SYN Ventures tarafından ortaklaşa yönetilen bir B Serisi finansman turunda 20 milyon dolarlık fon topladığını duyurdu.
— Alman siber güvenlik kuruluşu Edgeless Systems, 5 milyon dolar başlangıç fonu topladığını duyurdu.
Gerçekleştirilen satın alımlara baktığımızda:
— Akamai, iş açısından kritik, durum bilgisi olan uygulamaları güvenli bir şekilde çalıştırmak için kullanılabilecek bulut depolama teknolojisinde uzmanlaşmış İngiltere merkezli Ondat’ı satın aldı.
— Altamira Technologies Corporation, Virginia Systems & Technology’nin (VaST) satın aldı.
— İsrail merkezli çevrimiçi koruma sağlayıcısı ActiveFence, çevrimiçi güvenlik için yapay zeka geliştirme konusunda uzmanlaşmış İngiltere merkezli Rewire şirketini satın aldı.
— Avustralya’nın en büyük bağımsız ödeme, bankacılık ve düzenlemeye tabi veri sağlayıcılarından biri olan Cuscal, büyük kurumsal bankalardan çok çeşitli kuruluşlara kadar 150’den fazla işletmeye veri hizmetleri sağlayan Avustralya’nın önde gelen Tüketici Veri Hakları ( CDR ) platformu Basiq’in çoğunluk hissesini satın aldı.
— Cherokee Federal, BT ve siber güvenlik şirketi Criterion Systems’ı satın aldığını duyurdu. Her iki şirket de ABD hükümetine çözümler ve hizmetler sağlıyor.
— Teknoloji devi Cisco, İsrail merkezli bulut güvenlik firması Lightspin’i 200-250 milyon dolar karşılığında satın alma planını duyurdu.
— Siber güvenlik topluluğuna iş zekası ve bilgi hizmetleri sağlayan CyberRisk Alliance, KNOW Identity konferansını satın aldı.
— Almanya merkezli emniyet ve güvenlik çözümleri ve hizmetleri sağlayıcısı Dekra, Tayvan merkezli IoT ve IIoT siber güvenlik uyum şirketi Onward Security’yi satın aldı.
— HPE, bulut güvenlik hizmeti veren Axis Security’yi satın aldı.
— Mauritius merkezli BT ve iletişim şirketi Liquid Intelligent Technologies, Mısır merkezli SOC sağlayıcısı ve MSSP Cysiv MEA’yı satın aldı.
— Siber danışmanlık ve çözüm sağlayıcısı Optiv, federal kurumlara siber güvenlik ve modernizasyon teknolojisi sağlayan ClearShark‘ı satın aldı.
— Ödeme teknolojisi devi Mastercard, müşterilerini siber tehditlere karşı savunma yeteneğini geliştirmek için İsveç merkezli Baffin Bay Networks‘ü satın aldı.
— Avustralyalı özel sermaye şirketi Quadrant, Yeni Zelanda merkezli Private Equity, ZX, Quantum Security ve Helix Security’yi satın aldı.
— İsrail merkezli siber güvenlik şirketi Minerva Labs, Rapid7 tarafından 45 milyon dolara satın alınıyor.
— Kurumsal yazılım geliştiricisi Rocket Software bilgisayar güvenliği, güvenlik açığı belirleme ve değerlendirme konusunda uzmanlaşmış Key Resources’ı satın aldı.
— Kanada merkezli MSP’ler için operasyonel yönetim çözümleri sağlayıcısı ScalePad, MSP’ler için yönetişim, risk ve uyumluluk platformu sağlayan ABD merkezli bir şirket olan ControlMap’i satın aldığını duyurdu.
— Güvenli uzaktan erişim yazılımı sağlayıcısı Splashtop, BT ve DevOps sistemleri için bulut tabanlı, kimlik merkezli ağ ve sunucu erişim çözümlerinde uzmanlaşmış Foxpass’ı satın aldı.
— Siber güvenlik ve diğer BT çözümleri sağlayan bir şirket olan Stefanini Group, SOC hizmetlerinde uzmanlaşmış bir siber güvenlik danışmanlık şirketi olan Safeway Consultancy’yi satın aldığını duyurdu.
— Siber güvenlik ve özel bulut şirketi Stryve, fintech firması SureDatum’un çoğunluk hissesini satın aldı.
— İsveç merkezli yatırım şirketi Summa Equity SIEM, SOAR, UEBA ve uç nokta güvenlik çözümleri sağlayan Danimarka merkezli bir şirket olan Logpoint’in çoğunluk hissesini satın aldı.
— ThreatLocker, HyperQube’u satın aldı.
— Fransa merkezli mühendislik, bilişim ve proje yönetimi şirketi Technology & Strategy (T&S), diğerlerinin yanı sıra otomotiv güvenliği konusunda uzmanlaşmış Alman otomotiv araştırma ve danışmanlık firması Eximia’yı satın aldı.
— XM Cyber, Confluera’yı satın aldı.