Rusya, “Yasadışı bilgi paylaşımı” nedeniyle Discord’u engelledi

Rusya’nın internet gözlemleyicisi Roskomnadzor, yasal gereklilikleri ihlal etmesinden dolayı popüler topluluk platformu Discord'u engellediğini duyurdu. Roskomnadzor, geçen hafta Discord'a platformundan yaklaşık 1000 kanal ve sayfayı silmesini istemişti ama şirket tarafından reddetildikten sonra bu yasak kararı getirildi. Rusya'nın haber ajansı TASS'a göre, yasağın platformdaki aşırılıkçı amaçlar, uyuşturucu satışı ve yasadışı bilgi paylaşımı gibi amaçlarla kullanılmasını engellemek …

Rusya’nın internet gözlemleyicisi Roskomnadzor, yasal gereklilikleri ihlal etmesinden dolayı popüler topluluk platformu Discord’u engellediğini duyurdu. Roskomnadzor, geçen hafta Discord’a platformundan yaklaşık 1000 kanal ve sayfayı silmesini istemişti ama şirket tarafından reddetildikten sonra bu yasak kararı getirildi.

Rusya’nın haber ajansı TASS‘a göre, yasağın platformdaki aşırılıkçı amaçlar, uyuşturucu satışı ve yasadışı bilgi paylaşımı gibi amaçlarla kullanılmasını engellemek için uygulandığını belirtti. Ayrıca Discord’un geçen ay Moskova mahkemesi tarafından “yasaklanmış bilgileri silmemek” nedeniyle para cezasına çarptırıldığını da belirtmekte fayda var.

Rusya’nın internet gözlemleyicisi Roskomnadzor, Ukrayna’daki çatışmalar sırasında bilgi üzerindeki kontrolleri sıkılaştırma çabalarının son adımı olarak mesajlaşma uygulaması Signal’i Ağustos ayında engellemişti. Yine aynı günlerde Rusya’daki kullancılar tarafından Youtube’a erişim sıkıntıları yaşanmıştı ancak resmi bir duyuru yapılmamıştı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir