2024-2028 Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı’na ait genelge yayınlandı

2024-2028 Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı'na ait Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yayınlanan yeni eylem planı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonunda kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler ile işbirliği içerisinde hazırlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayınlanan 2024-2028 Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı'nda gün geçtikçe sayıları ve …

2024-2028 Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı’na ait Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yayınlanan yeni eylem planı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonunda kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler ile işbirliği içerisinde hazırlandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayınlanan 2024-2028 Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı’nda gün geçtikçe sayıları ve nicelikleri artan siber tehditlerle 7/24 mücadele edilmesi, risklerin azaltılması ve siber güvenlik alanında uluslararası arenadaki öncü konumumuzun ileriye taşınması amacıyla bu eylem planının oluşturulduğu belirtildi.

Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı (2024-2028) kapsamında belirlenen hedefler Siber Dayanıklılık, Proaktif Siber Savunma ve Caydırıcılık, İnsan Odaklı Siber Güvenlik Yaklaşımı, Teknolojinin Güvenli Kullanımı ve Siber Güvenliğe Katkısı, Uluslararası Alanda Türkiye Markası, Siber Tehditlerle Mücadelede Yerli ve Millî Teknolojiler adlı başlıklar altında toplandı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir