ABD Dışişleri Bakanlığı, bir Rus tehdit aktörü için 1 milyon dolara kadar ödül ücreti verileceğini duyurdu

ABD Dışişleri Bakanlığ tarafından bu hafta içi Perşembe günü yapılan yeni duyuruda, Amerikan hedeflerine yönelk "birden fazla önemli" bilgisayar saldırsından sorumlu tuttuğu bir Rus tehdit aktörü hakkında bilgi sağlayacak kişilere 1 milyon dolara kadar ödül verileceğini belirtti. ABD Adalet Bakanlığı tarafından Ocak 2024'de yapılan bir duyuruda, Rus uyruklu Tim Vakhaevich Stigal'in 2014-2016 yılları arasında en …

ABD Dışişleri Bakanlığ tarafından bu hafta içi Perşembe günü yapılan yeni duyuruda, Amerikan hedeflerine yönelk “birden fazla önemli” bilgisayar saldırsından sorumlu tuttuğu bir Rus tehdit aktörü hakkında bilgi sağlayacak kişilere 1 milyon dolara kadar ödül verileceğini belirtti.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından Ocak 2024’de yapılan bir duyuruda, Rus uyruklu Tim Vakhaevich Stigal’in 2014-2016 yılları arasında en az üç ayrı kurumun müşterilerine ait çalıntı ödeme kartı bilgilerini ticareti için dört ayrı komploya katılmakla suçlanmıştı. Bakanlık, “Adalet İçin Ödül” programı kapsamında Stigal’in nerede olduğuna dair bilgi karşılığında ödül ücreti vereceğini duyurmuştu. Stigal’e yönelik suçlamalar arasında dört tane elektronik dolandırıcılık komplosu, 12 tane elektronik dolandırıcılık, 1 tane bilgisayar dolandırıcılığı ve gaspı, 3 tane erişim cihazı dolandırıcılığı ve 3 tane kimlik hırsızlığı suçlamaları yer alıyor. Bunlarla bilrlikte Stigal, bu faaliyetlerden dolayı ABD Gizli Servisi tarafından en çok aranan kaçaklar listesinde de yer aldı.

Bu hafta içi Perşembe günü ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yeni duyuruda, Tim Vakhaevich Sigal’in uluslararası organize suça katılması, katılma komplosu kurması veya katılmaya teşebbüs etmesi nedeniyle herhangi bir ülkede tutuklanması ve/veya mahkûm edilmesine yol açacak bilgi sağlayanlara 1 milyon dolara kadar ödül vereceğini duyurdu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir