Notion, 9 Eylül’den itibaren Rusya’daki hizmetlerini askıya alacağını duyurdu

Notion, Eylül ayı içerisinde Rusya pazarından tamamen çekileceğini, Rus kullanıcılara ait olduğu tespit edilen tüm çalışma alanlarını ve hesaplarını da sonlandıracağını duyurdu. ABD hükümeti, 12 Haziran'da Rusya'ya karşı yeni yaptırım kararları açıklamış ve Rusya’daki herhangi bir kişiye bulut tabanlı ürünlerde dahil olmak üzere herhangi bir bilişim hizmetininin sağlanmasını yasaklamıştı. Bu kapsamda Notion, alınan yaptırım kararı …

Notion, Eylül ayı içerisinde Rusya pazarından tamamen çekileceğini, Rus kullanıcılara ait olduğu tespit edilen tüm çalışma alanlarını ve hesaplarını da sonlandıracağını duyurdu.

ABD hükümeti, 12 Haziran’da Rusya’ya karşı yeni yaptırım kararları açıklamış ve Rusya’daki herhangi bir kişiye bulut tabanlı ürünlerde dahil olmak üzere herhangi bir bilişim hizmetininin sağlanmasını yasaklamıştı. Bu kapsamda Notion, alınan yaptırım kararı neticesinde şirketin Rusya’da faaliyetlerini sürdürmesini neredeyse imkansız hale geldiğini belirtti.

Şirket, 9 Eylül 2024 tarihinden itibaren Rusya’da bulunan kullanıcıların platforma erişim sağlayamayacağını belirtti. Faturalama bilgisi daha önce veya şu anda Rusya ile ilişkilendirilmiş olan kullanıcılar, fatura bilgilerini güncelleseler dahi hesapları sonlandırılacak. Herhangi bir ayrıntı verilmesede ücretsiz kullanan kullanıcılarında, IP bilgileri Rusya’da gözükenler engellenecek.

Etkilenen kullanıcılar, 8 Eylül 2024 tarihine kadar hesaplarına erişebilecekleri belirtiliyor ancak 9 Eylül’den itibaren erişim tamamiyle gitmiş olacak. Şirket, içerik veya tüm çalışma alanlarının nasıl dışa aktarılacağına ilişkin talimatları kapsayan resmi yardım sayfasını yayınladı.

Alınan yaptırımlar kapsamında, daha önce Slack‘de Eylül ayından itibaren Rusya’dan tamamiyle çekileceğini ve Docker Hub‘da Eylül ayını beklemeden Haziran ayında Rusya’daki tüm hizmetlerini askıya almıştı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir