Fransız yetkililer, Holograph saldırısıyla ilgili pek çok şüpheliyi İtalya’da yakaladı

Fransız yetkililer, Jeremy Kerbel'in kurucu ortağı olduğu Omnichain tokenleştirme platformu Holograph protokolüne 13 Haziran 2024'de düzenlenen saldırıyla bağlantılı olarak çok sayıda şüpheliyi İtalya'da yakaladı. Yakalanan kişilerin kimlik bilgileri açıklanmazken, Fransa'ya iadeleri bekleniyor. 13 Haziran 2024’te, Holograph ekosisteminin yerel tokeni olan HLG’nin toplam arzını şişiren bir saldırı gerçekleştirildi. Tehdit aktörü, daha sonrasında 14,4 milyon dolar değerinde …

Fransız yetkililer, Jeremy Kerbel’in kurucu ortağı olduğu Omnichain tokenleştirme platformu Holograph protokolüne 13 Haziran 2024’de düzenlenen saldırıyla bağlantılı olarak çok sayıda şüpheliyi İtalya’da yakaladı. Yakalanan kişilerin kimlik bilgileri açıklanmazken, Fransa’ya iadeleri bekleniyor.

13 Haziran 2024’te, Holograph ekosisteminin yerel tokeni olan HLG’nin toplam arzını şişiren bir saldırı gerçekleştirildi. Tehdit aktörü, daha sonrasında 14,4 milyon dolar değerinde 1 milyar yerel Holograph (HLG)’ı çeşitli merkezi borsalara aktararak, agresif satışlar gerçekleştirmişti. Dokuz saat içerisinde yaklaşık %80 oranında artarak 0,014 dolardan 0,0029 dolara düştü.

Gerçekleştirilen saldırıdan sonra Holograph yetkilileri kolluk kuvvetleriyle iletişime geçmişler. Bu kapsamda Fransa Siber Suç Önleme Ofisi (OFAC) liderliğinde BRI, Europol, RCIPS ve Kraliyet Cayman Adaları Polis Teşkilatı (RCIPS) ve İtalyan Mafyayla Mücadele Soruşturma Müdürlüğü’nün yer aldığı ortak operasyon grubu kuruldu. İki aylık kapsamlı soruşturmadan sonra gerçekleştirilen operasyon sonrasında pek çok şüpheli İtalya’da yakalandı. Operasyon kapsamında şüphelilere ait varlıklara ve elektronik cihazlara el koyuldu.

Soruşturmanın devam etmesi nedeniyle şüphelilerin kimlik bilgileri gizli tutulurken, yargılanmak üzere Fransa’ya iade edilmeleri bekleniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir