Rhysida fidye yazılım grubu, The Washington Times’ı kurban olarak duyurdu

ABD merkezli önde gelen gazetelerden biri olan The Washington Times, Rhysida fidye yazılım grubu tarafından kurban olarak duyuruldu. Grup tarafından yapılan duyuruda 5 BTC fidye ücreti istenildi. Rhysida fidye yazılım grubu, The Washington Times'ı kurban olarak duyurdu ve 5 BTC tutarındaki fidye ücretini ödemesi için 7 gün süre verdi. Grup tarafından ne kadar veri ele …

ABD merkezli önde gelen gazetelerden biri olan The Washington Times, Rhysida fidye yazılım grubu tarafından kurban olarak duyuruldu. Grup tarafından yapılan duyuruda 5 BTC fidye ücreti istenildi.

Rhysida fidye yazılım grubu, The Washington Times’ı kurban olarak duyurdu ve 5 BTC tutarındaki fidye ücretini ödemesi için 7 gün süre verdi. Grup tarafından ne kadar veri ele geçirildiği ile ilgili herhangi bir detay yer almazken, kanıt olarak bazı veri setlerini yayınladı. Ancak gazete tarafından bu iddialar ile ilgili henüz bir cevap yayınlanmadı.

Trend Micro verilerine göre Rhysida fidye yazılım grubu ilk olarak 2023 yılının Mayıs ayında gözlemlenmesine karşın Tor üzerindeki .onion uzantılı web siteleri aynı yılın Mart ayı içerisinde kurulmuş. Diğer fidye yazılım grupları gibi çifte gasp taktiğini kullanıyorlar.

Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenlik Ajansı (CISA), Kasım 2023’de bu grupla ilgili taktikleri, teknikleri ve prosedürleri (TTP’s) yayınlamış ve Vice Society adlı başka bir fidye yazılımı grubu ile benzerlikle keşfetmiş. Temmuz 2023-Ocak 2024 arasında 94 kurban yer almış ve en fazla saldırı girişimleri Ürdün merkezli kurum ve kuruluşlara olmuş.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir