Radar/Dispossessor fidye yazılım çetesinin ABD ve Avrupa’daki sunucularına el koyuldu

FBI tarafından bu hafta başında yapılan duyuru ile Radar/Dispossessor fidye yazılım grubuna yönelik gerçekleştirilen operasyon çerçevesinde ABD ve Avrupa genelinde pek çok sunucuya erişilip, el koyulduğunu belirtti. Bazı araştırmacılar, bu grubu yönetenlerin daha önce LockBit fidye yazılım grubuna bağlı partner olarak çalıştıklarını düşünüyor. FBI tarafından yapılan açıklamada, Radar/Dispossessor fidye yazılım grubunun yöneticisinin "Brain" rumuzlu tehdit …

FBI tarafından bu hafta başında yapılan duyuru ile Radar/Dispossessor fidye yazılım grubuna yönelik gerçekleştirilen operasyon çerçevesinde ABD ve Avrupa genelinde pek çok sunucuya erişilip, el koyulduğunu belirtti.

Bazı araştırmacılar, bu grubu yönetenlerin daha önce LockBit fidye yazılım grubuna bağlı partner olarak çalıştıklarını düşünüyor. FBI tarafından yapılan açıklamada, Radar/Dispossessor fidye yazılım grubunun yöneticisinin “Brain” rumuzlu tehdit aktörü olduğu düşünülüyor. Kolluk kuvvetleri operasyon kapsamında ABD’de üç, İngiltere’de üç ve Almanya’da da 18 olmak üzere 24 sunucuya erişip, el koydu. Bununla birlikte gruba ait ABD’de kayıtlı sekiz ve Almanya’da kayıtlı bir domain’de el koyulanlar arasında yer alıyor.

FBI, yaptığı açıklamada Radar/Dispossessor’ın Ağustos 2023’ten bu zamana kadar aktif olduğunu, hedef olarakta küçük ve orta ölçekli kurum, kuruluş ve işletmelere odaklanmışlar. Grup öncelikli olarak eğitim, sağlık, finansal hizmetler ve ulaşım sektörlerindeki şirketleri ve kuruluşları hedef almış.
Operasyon kapsamında herhangi bir tutuklanma olup-olmadığı ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Diğer fidye yazılım grupları gibi öncelikle kurbanın ağına sızıp, verileri çaldıktan sonra şifreleme işlemini gerçekleştirmişler.

FBI, operasyon kapsamında herhangi bir tutuklanma olup-olmadığı ile ilgili ayrıntı paylaşmazken, bu grup tarafından hedef alınan işletme ve kuruluşa ait toplam sayının ise henüz belirlenemediğini belirtti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir