MİT, Jandarma ve USOM’dan ortak operasyon: Siber casusluk ağı çökertildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Jandarma Genel Komutanlığı ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) işbirliğiyle gerçekleşen operasyon sonucunda, kişisel verileri ele geçirip para karşılığında satan siber casusluk şebekesi çökertildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, MİT koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) kişisel verileri ele geçirip para karşılığında satan siber casusluk şebekesine yönelik ortak operasyon …

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Jandarma Genel Komutanlığı ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) işbirliğiyle gerçekleşen operasyon sonucunda, kişisel verileri ele geçirip para karşılığında satan siber casusluk şebekesi çökertildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, MİT koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) kişisel verileri ele geçirip para karşılığında satan siber casusluk şebekesine yönelik ortak operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 11 kişi tutuklanırken, verilerin satışı yapıldığı domain ve sunuculara el koyuldu.

El koyulan web siteleri ile ilgili liste yayınlanmasada, siber güvenlik araştırmacısı Ersin Çahmutoğlu X hesabından yaptığı paylaşımda el koyulan sitelerden bazılarını yayınladı. Yayınlananlar arasında nexcity(.)in, xlog(.)life ve fearchecks(.)xyz yer alıyor.

2022 yılında, hassas verilerin sorgulanmasına olanak sağlayan iki web sitesine USOM tarafından el konulmuştu. Bu operasyonu diğerinden ayıran en önemli yanı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın yer alması denilebilir ve böylece yapılan operasyonun önemi daha net ortaya çıkıyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir