Rusya, mesajlaşma uygulaması Signal’i engellediğini duyurdu

Rusya’nın internet gözlemleyicisi Roskomnadzo, Ukrayna'daki çatışmalar sırasında bilgi üzerindeki kontrolleri sıkılaştırma çabalarının son adımı olarak mesajlaşma uygulaması Signal'i engelledi. Rusya, yabancı internet servislerine karşı eylemlerinin bir parçası olarak, kullanıcılar tarafından daha güvenlikli olarak görülen mesajlaşma uygulaması Signal'i iddia edilen yasal ihlalleri gerekçe göstererek engelledi. Rusya’nın internet gözlemleyicisi Roskomnadzo'a göre Signal, terörizm ve aşırıcılıkla mücadele için …

Rusya’nın internet gözlemleyicisi Roskomnadzo, Ukrayna’daki çatışmalar sırasında bilgi üzerindeki kontrolleri sıkılaştırma çabalarının son adımı olarak mesajlaşma uygulaması Signal’i engelledi.

Rusya, yabancı internet servislerine karşı eylemlerinin bir parçası olarak, kullanıcılar tarafından daha güvenlikli olarak görülen mesajlaşma uygulaması Signal’i iddia edilen yasal ihlalleri gerekçe göstererek engelledi. Rusya’nın internet gözlemleyicisi Roskomnadzo’a göre Signal, terörizm ve aşırıcılıkla mücadele için gerekli görülen yasal önlemlere uymuyor. Rusya’daki kesinti raporlarını yayınlayan Sboj.rf gibi serrvisler, kullanıcılardan yaklaşık olarak 2 bine yakın şikayet bildirisi almış.

Signal duyursundan bir gün önce, Rusya’daki kullancılar tarafından Youtube’a erişim sıkıntıları yaşandı. Ancak bu konuyla ilgili Rus yetkilelerden resmi bir açıklama gelmedi. Rus yetkililer, daha önceleri aşırılıkçı videoların kaldırılmasını talep etmiş ve buna uyulmadığı gerekçesiyle Youtube’u yine engellemişti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir