Roblox’a erişim engeli getirildi

Popüler oyun platformu Roblox, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından bu akşam saatlerinde alınan ani bir kararla Türkiye'de erişime kapatıldı. Erişim yasağıyla ilgili Instagram'ın aksine resmi bir mahkeme kararı alındığı görülürken, kararın içeriği ile ilgili net bir bilgi henüz bulunmuyor. BTK’nın sorgulama sayfasında arama yapıldığında çıkan sonuçta, “roblox.com, 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı …

Popüler oyun platformu Roblox, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından bu akşam saatlerinde alınan ani bir kararla Türkiye’de erişime kapatıldı. Erişim yasağıyla ilgili Instagram’ın aksine resmi bir mahkeme kararı alındığı görülürken, kararın içeriği ile ilgili net bir bilgi henüz bulunmuyor.

BTK’nın sorgulama sayfasında arama yapıldığında çıkan sonuçta, “roblox.com, 07/08/2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir.” açıklaması yer aldı. Roblox, son bir kaç hafta içerisinde Wattpad ve Instagram‘dan sonra erişim engeli getirilen platformlardan biri oldu.

Engelleme kararı ile ilgili gelişmeler oldukça, sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir