BTK tarafından Instagram’a erişim engeli getirildi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, sabahın erken saatlerinde aldığı karar ile popüler sosyal medya platformu Instagram'ı engelledi ve ne zaman açılacağı konusu ise belirsizliğini koruyor.Günün ilk saatlerinde, verilen kararın gerekçesi özellikle merak ediliyordu ancak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun sitesinde herhangi bir duyuru yayınlanmamıştı. Sorgulama kısmına gidildiğinde “Instagram.com, 2 Ağustos 2024 tarihli ve 490.05.01.2024.-608903 sayılı …

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, sabahın erken saatlerinde aldığı karar ile popüler sosyal medya platformu Instagram’ı engelledi ve ne zaman açılacağı konusu ise belirsizliğini koruyor.

Günün ilk saatlerinde, verilen kararın gerekçesi özellikle merak ediliyordu ancak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun sitesinde herhangi bir duyuru yayınlanmamıştı. Sorgulama kısmına gidildiğinde “Instagram.com, 2 Ağustos 2024 tarihli ve 490.05.01.2024.-608903 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir” adında bir mesaj karşılıyordu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’da konuyla ilgili olarak,”Biz hukuk ülkesiyiz. Ülkemizin koyduğu kurallar var, ülkemizin değerleri var, hassasiyetleri var. Katalog suçları dediğimiz bir çerçevemiz var, o çerçeve kapsamında kendilerini uyardık ancak gerekli karşılığı bulamadığımız için de bir erişim engeli getirdik” diye belirtti.

Engelleme ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan’da sosyal medya platformu X üzerinden resmi bir mesaj paylaştı.

Engelleme kararı ile ilgili gelişmeler oldukça, sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir