BtcTurk siber saldırıya uğradı!

Türkiye'nin önde gelen kripto para borsalarından biri olan BtcTurk tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, 22 Haziran 2024 tarihinde yani bugün içerisinde bir siber saldırıya uğradı. Gerçekleştirilen saldırı ile birlikte kimliği bilinmeyen tehdit aktörleri tarafından kontrol dışı çekimler gerçekleştirilmiş.BtcTurk tarafından yapılan açıklamada, "Ekiplerimiz 22 Haziran 2024 tarihinde platformumuzdan kontrol dışı çekimler yapılmasına sebep olan bir siber …

Türkiye’nin önde gelen kripto para borsalarından biri olan BtcTurk tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, 22 Haziran 2024 tarihinde yani bugün içerisinde bir siber saldırıya uğradı. Gerçekleştirilen saldırı ile birlikte kimliği bilinmeyen tehdit aktörleri tarafından kontrol dışı çekimler gerçekleştirilmiş.

BtcTurk tarafından yapılan açıklamada, “Ekiplerimiz 22 Haziran 2024 tarihinde platformumuzdan kontrol dışı çekimler yapılmasına sebep olan bir siber saldırı yaşandığını tespit etmiştir. Söz konusu siber saldırıdan sadece 10 adet kripto paranın sıcak cüzdanlarındaki bakiyelerin bir kısmı etkilenmiş olup, varlıkların çok büyük bir kısmının tutulduğu soğuk cüzdanlarımız güvendedir. BtcTurk’ün finansal gücü bu saldırıdan etkilenen tutarlarının çok üstünde olup, kullanıcı varlıkları bu kayıplardan etkilenmeyecektir.” belirtildi.

Şirket tarafından finansal kayıpla ilgili resmi bir bilgi paylaşılmazken, sosyal medyadaki bazı kaynaklara göre 55 milyon dolara yakın bir kayıptan söz ediliyor.

Binance CEO’su X üzerinden yaptığı açıklamada, BtcTurk’e soruşturmalarında yardımcı olduklarını ve şu ana kadar 5.3 milyon doların üzerindeki çalıntı fonu dondurduklarını belirtti.

Yeni gelişmeler oldukça güncelleme yapılacaktır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir