Slack, Rusya’daki hizmetlerini askıya alacağını kullanıcılara duyurmaya başladı

Popüler takım içi iletişim araçlarından biri olan Slack, ABD hükümetinin Rusya'ya karşı açıkladığı son yaptırım kararlarının ardından, Temmuz ayı sonuna kadar Rusya'daki hizmetlerini askıya alacağını kullancılara duyurmaya başladı.ABD hükümeti, Rus savunma sanayi endüstrisinin ABD menşeili belirli yazılım ve bilgi teknolojisi hizmetlerinden yararlanma yeteneğini kısıtlama amaçlı olarak Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar açıklamıştı. Yaptırımlar, Rusya'daki herhangi bir …

Popüler takım içi iletişim araçlarından biri olan Slack, ABD hükümetinin Rusya’ya karşı açıkladığı son yaptırım kararlarının ardından, Temmuz ayı sonuna kadar Rusya’daki hizmetlerini askıya alacağını kullancılara duyurmaya başladı.

ABD hükümeti, Rus savunma sanayi endüstrisinin ABD menşeili belirli yazılım ve bilgi teknolojisi hizmetlerinden yararlanma yeteneğini kısıtlama amaçlı olarak Rusya’ya karşı yeni yaptırımlar açıklamıştı. Yaptırımlar, Rusya’daki herhangi bir kişiye bulut tabanlı ürünlerde dahil olmak üzere herhangi bir bilişim hizmetininin sağlanmasını yasaklıyor.

Rus kaynaklı haberlere göre Rusya’daki kullanıcılar, yaptırımlar kapsamında Slack’ten uyarı mesajları almaya başlamışlar. Gönderilen mesajda, kullanıcılara ait hesapların son açıklanan yaptırımlar çerçevesinde 30 gün içerisinde askıya alınacağı bildirilmiş.

2022 yılında Ukrayna-Rusya savaşının başlamasının ardından sonraki ilk aylarda Slack, yaptırımlar çerçevesinde Rusya ile ilgili kurum, kuruluş ve kişilerle ait hesapları devre dışı bırakmıştı. Ancak, Temmuz ayı sonuna kadar gerçekleşmesi çok yüksek ihtimal olan askıya alma olayı gerçekleştiğinde bu sefer sıradan kullanıcılar ve daha önceki zamanda yaptırım uygulanmayan kurumlar etkilenecektir.

En azından Slack, kullanıcılara bir uyarı yapmadan Rusya’daki hizmetlerini askıya alan Docker Hub gibi bir yaklaşım sergilememiş ve kullanıcılara uyarı mesajı yayınlamış.